TIJESTO:-
28 dkg Namjenskog brašna za prhka tijesta Podravka
25 dkg maslaca
3 žumanca
5 dkg šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
NADJEV:-
3 bjelanjka
20 dkg šećera u prahu
15 dkg marmelade po zelji
25 dkg maslaca
3 žumanca
5 dkg šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
NADJEV:-
3 bjelanjka
20 dkg šećera u prahu
15 dkg marmelade po zelji
PRIPREMA:-
TIJESTO:-Maslac razmrvite u brašnu, dodajte žumanca, šećer, vanilin šećer i umijesite glatko tijesto.
Nakon što je odstajalo, tijesto premijesite, tanko razvaljajte i čašicom od rakije izrezujte kolutiće, pa ih slažite u lim jedan do drugoga.
NADJEV:-Bijelanjke istucite u snijeg i postupno dodavajte šećer dok ne dobijete čvrstu smjesu.
Po žličicu nadjeva stavljajte na svaki kolutić i pecite oko 20 minuta na temperaturi od 160°C.
Kad dobiju svijetložutu boju, izvadite ih i ohladite.
Pečene kolutiće premažite marmeladom s donje strane i spajajte po dva zajedno.
TIJESTO:-Maslac razmrvite u brašnu, dodajte žumanca, šećer, vanilin šećer i umijesite glatko tijesto.
Nakon što je odstajalo, tijesto premijesite, tanko razvaljajte i čašicom od rakije izrezujte kolutiće, pa ih slažite u lim jedan do drugoga.
NADJEV:-Bijelanjke istucite u snijeg i postupno dodavajte šećer dok ne dobijete čvrstu smjesu.
Po žličicu nadjeva stavljajte na svaki kolutić i pecite oko 20 minuta na temperaturi od 160°C.
Kad dobiju svijetložutu boju, izvadite ih i ohladite.
Pečene kolutiće premažite marmeladom s donje strane i spajajte po dva zajedno.
2 komentari:
samo 3 zumanjca za to sve :D ?
da da samo 3 :)
Objavi komentar